Costi loves Romania

111

Dragii mei frati Români!!


Scopul deschiderii acestui proiect este acela de a ne cunoaste mai bine, de a ne recastiga incredrea in noi ca si urmasi al unui popor stravechi, care candva era leagnul spiritualitatii si civilizatiei Europene,poate chiar al intregii planete. Trebuie sa fim mandri ca suntem români din foarte multe motive, motive pe care le voi expune pe aceasta pagina, de acum incolo.

Este necesar sa ne readucem aminte cine suntem ca NEAM… sa ne cunoastem, plecand de la istorie, de la istoria cea adevarata, nu cea impusa de-a lungul timpului de catre conducatori slabi, ignoranti sau cu interese meschine. Nu avem dreptul de a ne lasa calcati in picioare sau batjocoriti de nimeni care incearca acest lucru.
De-a lungul ultimelor secole ni s-a spus ca ne tragem din romani si daci, iar dacii erau niste “barbari”, pe cand romanii ne-au “civilizat” Poate ca dacii (românii) purtau barba (fiind neam de sacerdoti – preoti ai divinitatii pe acest Pamant), dar nu erau inculti, prosti sau salbatici, din contra… ei reprezentau singurul popor care a ramas in comuniune cu natura. Faptul ca nu sunt ramase scrieri dacice, pentru unii rau voitori inseamna ocazia de a sustine ca erau salbatici si fara cultura. Dar cand o civilizatie este in perfecta comuniune cu Legile Universului, cand comunica cu lumea zeilor,cand vindeca orice boala prin raportare la suflet, cand nu are frica de moarte, stiind ca aceasta este o trecere in evolutia ei ca spirit pe aceasta planeta.. de ce sa fac unii monumente de preamarire !?, in care se lauda si scriu “noi suntem astia si am facut asta… ” ?! Monumentele au fost primul semn de decadenta al civilizatiei umane, cand oamenilor le era frica sa nu ii uite istoria.. (atunci cand esti in comuniune cu Dumnezeu si legile Sale, nu te mai gandesti la preamarire si cresterea Egoului), insa acest aspect il voi dezbate intr-un viitor articol.

Despre daci, pelasgi, traci, geto daci, geti, vlahi, goti, valahi, români (toti fiind acelasi popor) avem marturii de la istorici ai altor popoare sau monumente ale lor, precum greci si romani..dar toti vorbeau despre daci (români) cu mai mare admiratie decat despre eroii lor.

Vedeti ca dupa daci sau traci pun in paranteza cuvantul român. Da, pentru ca din ce in ce mai multi savanti straini de renume mondial, inclusiv Vaticanul, au acceptat si au facut public ca civiliziatia Europei a plecat din spatiul Carpato- Danubiano-Pontic, iar limba latina precum si toate limbile inrudite cu aceasta (spaniola, portugheza, italiana, etc) se trag din limba vechilor daci, adica româna.

A fost o perioada istorica in care vorbitorii limbii române se numeau daci, dar dacii nu au murit sau au disparut, ci doar denumirea de-a lungul istoriei s-a schimbat. Tot ei spun ca in Imperiul Roman se vorbea aceeasi limba, legionarii faceau parte din regiuni si “popoare” diferite, dar nu aveau nevoie de traducator. E ca si in ziua de azi, cand Moldova este o tara separata de Romania. Noi vorbim aceeasi limba, dar ne identificam ca nume dupa tinutul in care traim. Toti acesti savanti straini de renume mondial au readus la lumina faptul ca dacii, pelasgii, getii, gotii (goti – numele atribuit getilor daci dupa 400 e.n, acesta nefiind vreun popor migrator venit din stepele Asiei, ci fiind chiar batranii nostri daci), daco getii, tracii etc vorbeau aceeasi limba,dar denumirea lor se tragea in functie de regiunea in care se aflau.

Este gresit sa spunem ca Tracii erau de fapt, marele popor din care se trageau dacii, getii etc… Nu, despre Traci vorbesc in principal istoricii greci, iar in acele vremuri,grecii erau vecini cu o regiune numita Tracia, in care acei locuitori vorbeau aceeasi limba pana in nordul Europei. Astfel neexistand diferente de limbaj intr-un asa de vast teritoriu, ei i-au numit pe toti românii, traci, dupa Regiunea Tracia, vecina lor… Putem atribui denumirea de Tracia, tot ca o perioada istorica, termen folosit de marii istorici greci. Platon spune ca de fapt vechii greci erau albi cu ochi albastri, veniti de la Nord de Dunare, cum azi sunt regiuni precum Banatul, Moldova, Valahia, tara Motilor etc. Asa si atunci existau denumiri pentru fiecare teritoriu, dar toti locuitorii facand parte din acelasi neam…cu aceeasi limba, din care ne tragemn si noi !!!

Povestea Romei incepe cu “Lupoaica” care i-a hranit pe Romulus si Remus… nu numai mie mi se pare, dar si unor istorici, ca asemanarea este izbitoare cu simbolul dacic “Lupul” – poate ca noi am hranit si am dat nastere Romei in timpuri imemoriale… dar asta vom descoperi pe parcurs.

Cert este ca ne tragem dintr-un Neam Mare, care a avut ceva de spus in Istorie. Trebuie doar sa constientizam acest lucru si sa ne recapatam increderea in Noi ca popor, nu urand si lovind in altii, ci doar prin dragoste si iubire pentru intreaga Umanitate, din care si noi facem parte.

Va trebui sa ii amintim si sa ii aprofundam pe Sfintii Parinti care au tinut vie flacara sfinteniei prin minunile si realizarile lor spirituale ale Sfintilor Apostoli Andrei, Arsenie Boca, Papacioc, Paisie, Staniloaie, Cleopa, Iustin Parvu si nu numai, pe oamenii de stiinta români care au dat Umanitatii descoperiri extraordinare, fara de care Omenirea ar fi fost mult inapoiata (Vuia, Vlaicu, Palade, Coanda, Racovita, Babes etc). Sa nu uitam nici de marii nostri scriitori, poeti si oameni de arta precum Eminescu, Creanga, Alecsandri, Eliade, E.Ionescu, Brancusi, Iorga, Caragiale, Luchian, Grigorescu, Cioran, Amza Pelea etc sau de marii nostri conducatori precum : Brancoveanu, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Decebal, Burebista, Cantemir, Mircea cel Batran, Avram Iancu, Iancu de Hunedoara si multi altii.

Am un vis pentru Romania si anume : sa redevenim flacara spiritualitatii pentru intreaga Umanitate (asa cum am fost odata), pentru aceasta Planeta, numita Pamant!

Dar pentru aceasta trebuie sa ne cunoastem stramosii, ceea ce au fost ei cu adevarat si sa intelegem ca suntem un Instrument foarte important din marea Orchestra numita Umanitate.

Nu suntem doar materie (carne si oase), suntem si spirit. Avem un scop pentru care am venit pe acest pamant, atat individual , cat si ca Neam. Trebuie sa redobandim si sa constientizam, precum odinioara, DEMNITATEA, ATITUDINEA, CURAJUL si FORZZZAAAAAAA de a fi ROMÂNI !!!

COSTI

For more information regarding the project “The World of Costi” please follow the link

www.facbook.com/CostiLovesRomania

Copyright 2013 Costi Ionita - CONCERTS: drstudio@costi.ro - PRESS: promo@doctormusic.ro Design by : Alex Baisan